*** WWW.OSKAY.COM.TR ***
  

FUGALI BETOPAN - FUGALI TEPEPAN FİYATLARI

WWW.OSKAY.COM.TR

                                    



* BETOPAN FİYATLARI,ÇİMENTOLU YONGA LEVHA İYATLARI,betopan fiyatları,çimentolu yonga levha fiyatları,m profil fiyatları

Betopan‘ın en büyük avantajı, sentetik reçineli levhalarda (Sunta) kullanılan aletlerle işlenebilir olmasıdır. Malzeme testere ile kesilebilir, delinebilir, zımparalanabilir.

Geniş çaplı testlerde Betopan kestikten sonra, testere bıçağının, sentetik reçineli levha kesimine göre daha az yıprandığı görülmüştür.

Çünkü; dişlerde malzeme yığılması olmamakta ve sürtünme az olduğu için az ısı oluşmaktadır.

Betopan‘ın profesyonel işlenmesinde ekonomik olması için metal işlemede kullanılan uçlar kullanılmalıdır. Kenar şekillendirme işlemleri için bilinen genel aletlerin hepsi kullanılabilir.

İş sağlığı yönünden, kesim sırasında oluşan tozlar ortamdan uzaklaştırılmalıdır. Herhangi bir toz emici fan kullanılabilir.

A. İç mekanlarda kullanılacak levha boyandığında şunlar dikkate alınmalıdır: Islak hacim, vb. nem veya yoğunlaşmayamaruz kalacak bir yerde kullanılıyorsa dış mekanlar için belirtilen uygulamanın aynısı yapılmalıdır.Neme maruz kalmayacağı ve kendi nemini dengesiz bir şekilde tek yüzeyinden atmayacağı garanti ise içerisi için uygun görülen bir boya kullanılabilir. Yine de levhalar, hareket olanağı sağlayacak yöntemlerle tutturulmalıdır.

B. Dış mekanlarda kullanılacak levha, boyandığında şunlar dikkate alınmalıdır: Çimentonun kürlenme reaksiyonları boyunca kalsiyum hidroksit içeren hidrojen bileşenleri oluşur. Bu bileşimler de suda çözünerek nemli ortamda yüzeyde alkaliniteye sebep olur. Bu nedenle dış cephelerde ve ıslak hacimlerde kullanılacak boyalar alkali dirençli olmalı ve NEFES ALMAYI (su buharı geçirgenliğini) KISITLAMALIDIR.

LEVHANIN HER İKİ YÜZÜ VE KENARLARI POLİÜRETAN ESASLI BOYA İLE BOYANMALIDIR. Bu boyalar, su buharı geçirgenliğini kısıtlamak için her bir yüze en az toplamı 300 gr/m2 gelecek şekilde iki kat olarak uygulanmalıdır. Boyalar, Betopan istifleri açılıp montaj yapılır yapılmaz uygulanır. Bu boyalar hem astar hem de son kat görevini görebilirler. 

 

Montajlı bir alt konstrüksiyona (ahşap veya çelik) vidalamaktan ibarettir. Vidalamada LEVHA KÖŞELERİNE 80 mm’den, LEVHA KENARLARINA ise 25 mm’den fazla yaklaşılmamalıdır ve 200-300 mm ara ile vidalamalıdır. Vidalama işleminden sonra vida başlarının dolgu macunuyla kapatılması estetik açıdan uygundur.

Yapılan testler sonucunda kullanılacak vida çapından 1,5 mm büyük çapta, ön delik (Kılavuz delik) açılması önerilmektedir.(Kılavuz delik açılmaması durumunda, önceden hesaplanmayan döndürme kuvvetlerinin etkisi artmaktadır.)

Alt konstrüksiyon olarak, gerek maliyet, gerekse teknik uygunluk açısından BETOPAN LEVHALAR İÇİN TASARLANMIŞ ÖZEL GALVANİZE M PROFİL SİSTEMİ kullanılmalıdır.

Birleşimlerde (Derzler, iç köşeler, dış köşeler vb. ) piyasada mevcut alüminyum profiller ve plastik profiller kullanılabilir veya levhanın kenarları işlenerek derzler açık bırakılabilir. Özellikle villa tipi yapılarda geniş saçaklar, gerek estetik açıdan, gerekse pencereleri yağmur, iç mekanları ise güneş etkisinden korumak amacıyla yapılan kaçınılmaz uygulamalardır. Geleneksel mimarinin saçak altında kullandığı malzeme ahşaptır. Ahşabın taşıdığı riskler nedeniyle, Betopan günümüzün çağdaş, kalıcı, risksiz saçak altı levhası olarak yaygın kullanıma geçmiştir.

10 mm kalınlığında Poliüretan esaslı boya ile astarlanmış levhalar, galvanize özel M profillerden imal edilen alt konstrüksiyona, önceden açılmış kılavuz delikler vasıtasıyla vidalanarak monte edilir. (3,5×25 mm havşa başlı). Vida başları çelik macunuyla sıfırlanır. Birleşme çizgileri, ahşap veya Betopan ‘dan mamul derz profilleriyle kapatılır. Son kat boya, montaj mahallinde tatbik edilir.

Bu sistem, dış duvarları örülmeden, sadece betonarme karkası yapılmış binalara dış duvar teşkilinde uygulanır. Binanın, dış duvar uygulanacak cephelerindeki kolon ve kirişlerin arasına galvaniz kutu profiller ile alt konstrüksiyon monte edilir.

Bu alt konstrüksiyonun üzerine M profil sistem uygulamasından sonra, dış ortam tarafına 12 veya 14 mm kalınlığında tüm yüzeylerine koruyucu astar uygulaması yapılmış Betopan dış cephe levhaları, iç ortam tarafına 10 veya 12 mm kalınlığında standart Betopan levhalar ve levhalar arasına ısı yalıtımı malzemesi monte edilir.

Binanın dış duvar yapım işlemini sıva gerektirmeden, dış cephe kaplaması da tamamlanmış şekilde gerçekleştiren; zamandan ve işçilikten ciddi kazançlar sağlayan bir sistemdir.

 

Bilinen, Cam, Granit, Alüminyum, Masif Laminat vb.mekanik montajlı dış cephe giydirme malzemelerine alternatiftir.

UYGULAMA KOLAYLIĞI , FİYAT UYGUNLUĞU, yenilikçi tasarımlara açık oluşu; ısı-ses yalıtımı özellikleri avantajlarıdır. Önerdiğimiz kalınlık 10-12 mm olup 1250 x 3000 mm boyutları dahilinde istenilen ölçülerde hazırlanabilmektedir. Montajı 10 – 12 mm kalınlığında, projesine göre ebat verilmiş levhaların uzun kenarına dik yönde, en fazla 60 cm aralıkta oluşturulacak özel galvanizli M profil sistemi ile oluşturulan bir altkonstrüksiyona vidalanmasından ibarettir.

(Vidalar havşa başlı 3.5×25 mm, levhadaki delik çapı 5 mm)Vidalama işleminden sonra vida başları çelik macunu ile kapatılmalıdır. Derzler ise Alüminyum profiller ile kapatılabilir ya da levha kenarları işlenerek boş bırakılabilir.

Betopan ‘ın sık kullanılan bir uygulamasıdır. Taşıyıcı konstrüksiyon olarak, üreticiler tarafından standardize edilmiş galvanize C ve U profiller kullanılır. Derz yerleri ise, üreticiler tarafından standardize edilmiş alüminyum, plastik derz profili veya Betopan ‘dan mamul derz profilleri ile kapatılır veya kenarları profillendirilerek boş bırakılabilir.

Derz yerlerinin görünür olması nedeniyle aile yaşamının sürdüğü mekanlardan ziyade, işyerlerinin, büroların bölme duvar uygulamalarında ; özellikle sağlamlığı, rutubetten etkilenmeyişi ve duvarı tekdüzelikten kurtarıp hareketli bir görünüme kavuşturması nedeniyle tercih edilmektedir.

Söz konusu uygulama ile, mevcut duvarlara tek taraflı kaplama da yapılmaktadır.

Rutubet ve nemden etkilenmemesi nedeniyle Betopan, ıslak hacimlerin fayans altı malzemesi olarak uygulanabilmektedir.

a. Konvansiyonel inşaatlarda : Tuğlası örülüp, kaba sıvası yapılmış ıslak hacim duvarının üzerine galvanizli özel M profil sistemi en fazla 60 cm aralıklı olacak şekilde monte edilir.  10 mm kalınlığında Betopan levhalar bu alt konstrüksiyon üzerine vidalanır. Fayansların, silikon kullanılarak yapıştırılmasıyla montaj tamamlanır.

b. Prefabrik inşaatlarda : İskeleti çelik konstrüksiyondan oluşturulmuş prefabrik yapıların ıslak hacim tarafına bakan duvarları, nemden etkilenmemesi nedeniyle, Betopan ile kaplanmaktadır. Fayanslar, Betopan duvara silikon kullanılarak monte edilir. Gerek konvansiyonel ve gerekse prefabrik inşaatların ıslak hacim uygulamalarında Betopan levhalar alın alına bitiştirilmemeli 4-5 mm boşluk bırakılmalıdır. Levha ek yerlerinde, seramikler yalnızca bir levhaya yapıştırılmalıdır.



* BETOPAN FİYATLARI,ÇİMENTOLU YONGA LEVHA FİYATLARI,betopan fiyatlari,çimentolu yonga levha fiyatlari,ucuz betopan,betopan bayileri,ankara betopan bayileri.ankara betopan saticilari